Onze Historie

Van projecten naar goed doel

In 2018 werd Stichting Pilots For Charity als initiatief opgericht. Hierbij werden voornamelijk op projectbasis geld ingezameld voor goede doelen. Sinds 2020 zijn wij een stichting en hebben wij ons eigen goed: een vliegervaring in Virtual Reality voor kinderen die in ziekenhuizen verblijven. Hieronder lees je hoe wij zijn ontstaan en welke projecten wij in het verleden hebben georganiseerd.

Onze Historie

Het is allemaal in 2018 begonnen met drie bevriende piloten en een roadtrip door een winters Scandinavië. Om de duizenden af te leggen kilometers een zinvolle betekenis te geven, werd er besloten om geld in te zamelen voor een goed doel, Stichting Hoogvliegers. De naam voor onze inzamelingsactie was dan ook snel gevonden: Pilots For Charity! Aan het einde van de 7-daagse roadtrip stond de teller op 9 landen en €1570. In onze ogen was dit een mooi bedrag voor een nog mooier doel wat we graag vaker wilden steunen. Het restant van 2018 en 2019 hebben wij ons dan ook hiervoor, door middel van verschillende projecten, ingezet. In 2020 was het tijd voor de volgende stap en zijn we een stichting geworden onder dezelfde naam. Vanwege Covid-19 werd er weinig gevlogen en werd besloten dat we onszelf moesten gaan inzetten voor Corona hulp. Dit hebben wij tweemaal gedaan door middel van de productie en verkoop van allerhande merchandise in samenwerking met NPO 3FM Serious Request. Na een laatste cheque van €20.072,45 voor het Rode Kruis was het tijd om ons eigen doel te realiseren. Na onze competenties, interesses en vaardigheden afgewogen te hebben was het eenvoudig: we gingen vliegen!

Droomvluchten voor kinderen, in het ziekenhuis, in Virtual Reality en met échte piloten.

Ons eigen doel was geboren en droomvluchten voor kinderen waren een feit. The rest is history.

Onze vorige projecten

NPO 3FM Serious Request – The Lifeline

In december 2020 hebben wij in samenwerking met radiostation NPO 3FM en onder licentieovereenkomst met de stichting Nederlandse Publieke Omroep wederom merchandise geproduceerd en verkocht tijdens NPO 3FM Serious Request. Ook deze editie was het Rode Kruis en de te verlenen hulp bij de Corona-crisis het doel van de inzameling. De verkoop van merchandise verliep ook ditmaal via onze webshop en heeft geresulteerd in een opbrengst van €20.072,45 voor het Rode Kruis.

NPO 3FM Serious Request – Never Walk Alone

In het voorjaar van 2020 hebben wij samen met radiostation NPO 3FM een t-shirt ontworpen voor NPO 3FM Serious Request. Deze editie had de naam Never Walk Alone en had als doel om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij hulp kunnen verlenen tijdens de Corona-crisis. Wij hebben met de verkoop van de t-shirts via onze webshop in totaal €3011,38 opgehaald voor het Rode Kruis.

Ko Piloot World Tour

In 2019 en 2020 hebben wij Ko Piloot (de mascotte van Stichting Hoogvliegers) met verschillende piloten de wereld rond laten vliegen. Zij hebben een logboek bijgehouden van de uren die Ko Piloot meevloog (497 uur) en van de mooie bestemmingen waar hij is geweest.

Zodra het weer toegestaan is om met meerdere mensen bij elkaar te komen zijn wij van plan om Ko en zijn logboek te veilen. De gehele opbrengst hiervan gaat naar Stichting Hoogvliegers. #KoPiloot

Donatieblikken

Onze donatieblikken zijn de wereld over gestuurd naar piloten die onze inzameling voor Stichting Hoogvliegers wilden ondersteunen. De volledig opbrengst van deze internationale inzamelingsactie was €772.

Roadtrip

De Carbage run is een 5-daags avontuur door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 Euro. De uitdaging is om met een oude auto een fantastische 5-daagse road trip door Europa te maken. Het gaat er niet om wie het eerste aankomt op de finishlocatie, maar er is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijg je opdrachten waarmee je punten kunt verdienen en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint.

Door onze deelname te laten sponsoren hebben wij geld opgehaald voor Stichting Hoogvliegers. Alle kosten zijn door de deelnemers zelf betaald, maar de opbrengst ging volledig naar het goede doel, zoals het hoort.

2019: €1570
2020: €2060,26
2021: geen deelname

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief