over ons

ONZE STICHTING

Stichting Pilots For Charity werd opgericht om het verschil te maken voor kinderen. Als kind hadden wij namelijk een droom: vliegen. Wij hebben onze droom kunnen verwezenlijken en zetten onze ervaring en enthousiasme nu in voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Wij laten hen door middel van Virtual Reality ervaren hoe het is om te vliegen, natuurlijk met een échte piloot aan hun zijde. Een droomvlucht, een moment zonder zorgen en een glimlach zijn ons doel.

Missie

Stichting Pilots For Charity wil het verschil maken voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Deze groep kinderen willen wij graag een positieve ervaring bieden door middel van een virtuele vliegervaring onder begeleiding van een échte piloot. Het is onze missie en overtuiging om deze kinderen een droomvlucht, een moment zonder zorgen en een glimlach te bezorgen.

DOELSTELLINGEN

Stichting Pilots For Charity heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen een droomvlucht te bezorgen. Afhankelijk van donaties, sponsoring en beschikbaarheid van vrijwilligers willen wij naar de toekomst toe graag uitbreiden om zo nog meer kinderen, in nog meer ziekenhuizen, deze ervaring aan te bieden. Aangezien wij als piloot internationaal actief zijn, en ons team verspreid is over heel Europa, willen wij de Virtual Reality vliegervaring in de toekomst aanbieden in zowel binnen- als buitenland.

Onze belofte

Wij zijn zo transparant en kosten efficiënt mogelijk. Stichting Pilots For Charity werkt op 100% vrijwillige basis en alle onkosten houden rechtstreeks verband met het aanbieden van droomvluchten voor kinderen. Er worden geen bonussen of salarissen uitbetaald aan onze vrijwilligers, zoals het hoort.

Zo ontzorgen wij

  • aanbieden van een 30 minuten durende Virtual Reality vlucht waarbij het kind de volledige controle heeft over een vliegtuig
  • ondersteuning door een échte piloot
  • een goodiebag als permanente herinnering
  • een Virtual Reality video aanbieden aan ouders, broertjes en zusjes om zodoende de ervaring tastbaar te maken voor het hele gezin (toekomstplan)

onze historie

Stichting Pilots For Charity werd als initiatief in 2018 opgericht door drie vrienden die geld voor het goede doel wilden inzamelen tijdens een roadtrip door Scandinavië. Het originele doel was om geld in te zamelen voor Stichting Hoogvliegers. Aan het einde van de 7-daagse roadtrip stond de teller op negen landen en 1570 euro. In onze ogen was dit een mooi bedrag voor een nog mooier doel wat we graag vaker wilden steunen. Het restant van 2018 en 2019 hebben wij ons dan ook hiervoor ingezet. In april 2020 was het tijd voor de volgende stap en zijn we een stichting met ANBI status geworden onder dezelfde naam. Geïnspireerd door de vele mooie projecten was het tijd voor ons eigen doel. Na onze competenties, interesses en vaardigheden afgewogen te hebben was het eenvoudig: we gingen vliegen! Droomvluchten voor kinderen, in het ziekenhuis,  in Virtual Reality en met échte piloten. The rest is history.

beleidsplan en jaarverslagen

Jaarlijks maken wij een jaarverslag van onze activiteiten. Onze jaarverslagen kunt u hieronder inzien. Tevens vindt u hier het beleidsplan van Stichting Pilots For Charity. 

Onze gegevens

Stichting Pilots For Charity

BTW nummer: NL861184919B01
KVK nummer: 77885376

IBAN: 

NL47 RABO 0355992507

aanmelding vrijwilliger

Na aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief