Wat doen wij

KINDEREN MAKEN EEN DROOMVLUCHT IN HET ZIEKENHUIS

Kinderen die in het ziekenhuis verblijven, geven wij de mogelijkheid om te vliegen in Virtual Reality! Deze ervaring bieden wij aan voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Zodra de Virtual Reality bril wordt opgezet ontstaat er een levensechte wereld, een wereld zonder zorgen, een wereld waarin zij de controle hebben. Deze vliegervaring vindt veilig en comfortabel plaats onder begeleiding van échte piloten. Een droomvlucht, een moment zonder zorgen en een glimlach zijn ons doel.

Droomvluchten
voor kinderen.in Virtual Reality.met échte piloten.

Wat doen wij

Stichting Pilots For Charity biedt kinderen die in het ziekenhuis verblijven, een vlucht aan in Virtual Reality. Deze vlucht, onder begeleiding van een échte piloot, duurt ongeveer 30 minuten en wordt mogelijk gemaakt door middel van onze mobiele Virtual Reality vliegtuigtrolley. Wij bieden een vliegscenario aan dat speciaal is aangepast voor kinderen, zodat zij kunnen ervaren hoe het is om zelf piloot te zijn en hoe het voelt om daadwerkelijk te vliegen. 

Wie helpen wij

Hoe leuk zou het zijn om kinderen die in het ziekenhuis verblijven een ervaring vol plezier en afleiding te bezorgen? Een moment zonder zorgen, een moment dat de batterijen opnieuw opgeladen kunnen worden. 

Stichting Pilots For Charity laat kinderen in het ziekenhuis met een leeftijd van 6 tot en met 17 jaar in een virtuele wereld rondvliegen.

Waar zijn wij actief

Stichting Pilots For Charity is actief in aangemelde ziekenhuizen. Onze vrijwilligers laten op de verschillende locaties zoveel mogelijk aanwezige kinderen vliegen in een virtuele wereld.

Over Virtual Reality (VR)

Virtual Reality is een relatief nieuwe technologie die het mogelijk maakt om met behulp van een VR bril in een levensechte virtuele wereld te belanden. Net zoals in de echte wereld kun door je hoofd te bewegen om je heen kijken. Dit wordt mogelijk gemaakt door een krachtige computer. Deze simuleert het virtuele beeld op twee schermen, één voor elk oog. De beelden die op deze schermen geprojecteerd worden zijn net niet hetzelfde. Het is dit verschil dat er voor zorgt dat de gebruiker niet alleen ondergedompeld wordt in een nieuwe wereld, maar deze ook nog eens 3 dimensionaal ervaart. Objecten die dichtbij worden voorgesteld lijken ook daadwerkelijk dichtbij. De simulatie is zo realistisch dat je ervan overtuigd bent deze objecten ook vast te kunnen pakken.

aanMelding ziekenhuis

Na aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief